Nominal - Cereálna kaša špaldová 300g

Kód: 7586
Neohodnotené
€2,65
Skladem (>5 ks)
Obľúbená instantná kaša. Pýtaš sa prečo? Špalda je prastará obilnina, ktorá nebola šľachtená, takže si zachovala obrovské množstvo cenných látok!

Detailné informácie

Podrobný popis

Obľúbená instantná kaša. Pýtaš sa prečo? Špalda je prastará obilnina, ktorá nebola šľachtená, takže si zachovala obrovské množstvo cenných látok! Špalda ukrýva veľké množstvo horčíka a vitamínov skupiny B, vrátane vitamínu B17, u ktorého bolo preukázané preventívne pôsobenie proti nádorovému bujneniu. \n \nV zložení ako obvykle čakaj len prírodné suroviny bez farbív, konzervantov a ďalších podobných nežiaducich látok. \n \nPšenica špalda je jednou z najstarších kultúrnych obilnín. V súčasnej dobe zažíva svoju renesanciu, a to predovšetkým pre svoj vysoký obsah vlákniny a ľahkú stráviteľnosť. Pšenica špalda obsahuje takmer všetky základné zložky dôležité pre zdravý ľudský organizmus. Je výborným zdrojom vitamínov skupiny B (hlavne B1, B2 a niacínu) a významný je aj obsah vitamínu A a E. Z minerálnych látok špalda obsahuje predovšetkým fosfor, draslík, železo a horčík. Obsahuje tiež relatívne veľa nenasýtených mastných kyselín a žiadny cholesterol. \n \nBielkovina špaldy má vysokú nutričnú hodnotu a iné zloženie aminokyselín ako bielkovina pšenice siatej (obsah lepku sa pohybuje v rozmedzí 35-45% a jeho kvalita je vysoká), preto ľudia alergickí na pšeničný lepok špaldu väčšinou znášajú. Vplyv špaldy je však individuálny a používanie špaldovej pšenice v bezlepkovej výžive je nutné konzultovať s lekárom. \n \nZloženie: 100% celozrnná pšenica špalda \nObsah: 300g \nVyrobené v: Českej republike \n \nVýživové údaje na 100 g zmesi: \n
    \n
  • Energia 1520kJ / 360 kcal
  • \n
  • Tuky 2,2 g z toho nenasýtené mastné kyseliny 0,5 g
  • \n
  • Sacharidy 66 g z toho cukry 0,7 g
  • \n
  • Vláknina 9,2 g
  • \n
  • Bielkoviny 12 g
  • \n
  • Soľ <0,01 g
  • \n

Dodatočné parametre

Kategória: Kaše Nominal
Výrobca: Nominal

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: