haruľa

Falošná pšenová “haruľa”

Nejedná sa síce o haruľu v pravom zmysle slova, ale vzhľadom, aj chuťovo sa tá naša podobá overenej klasike. Odskúšaná na vyberavých papkáčoch a napodiv viac, než úspešne. Recept je, ako všetky naše, veľmi jednoduchý, lacný a vhodný ako predjedlo aj hlavné jedlo. Je opäť bezlepkový a dá sa pripraviť aj vo vegánskej verzii.

 

Potrebujeme ( na 2 porcie) :

100 gramov uvareného pšena

1 väčšiu mrvku

2 strúčiky cesnaku

1 polievková lyžica Vajahitu  (alebo vajíčko)

za hrsť strúhaného syra Wilmersburger ( alebo klasický tvrdý syr )

1 čajovú lyžičku bazalkového pesta

himalájsku soľ

majoránku alebo oregano

Na dip:

1 biely sójový jogurt  ( alebo klasický )

1 polievkovú lyžicu pesta

 

Príprava: Rozmixujeme spolu pšeno, mrkvu, cesnak, Vajahit ,syr a pesto, osolíme, okoreníme. Hmotu natrieme na plech a necháme piecť 30 minút na 200°. Dip si pripravíme len zmiešaním jogurtu a pesta – je extrémne chutný, asi najlepší dip, aký sme si zatiaľ pripravili, ak sa to prípravou vôbec dá nazvať 🙂 Podávame s čerstvou zeleninou. Naozaj veľmi jednoduchý recept, vhodný aj pre úplných začiatočníkov.