pohánkový chlieb

Drevorubačský pohánkový chlieb

Variácia obľúbeného írskeho sódového chlebíka. Náš variant je bezlepkový, s chrumkavou kôrkou a jednoduchší chlebík na prípravu asi ani neexistuje. Nie je v ňom droždie, takže je skutočne ľahko straviteľný.

 

 

Potrebujeme : 

400 g pohánkovej múky (my sme použili celozrnnú, ale chlieb môžete pripraviť aj z bielej múky, prípadne ich zmiešať)

500 ml acidka (alebo jogurtu, v tom prípade pridajte aj vodu)

1 čajovú lyžičku himalájskej soli

1 čajovú lyžičku kokosového cukru

1 čajovú lyžičku sódy

 

 

Príprava:  Všetky ingrediencie spolu jemne zmiešame, cesto sa neodporúča miesiť. Mokrými rukami vytvarujeme bochník a preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 50 minút na 190°. Ak by ste chlebík chceli s tenšou mäkkšou kôrkou, pečte ho dlhšie na nižšej teplote.