cookies

Banánovo-špenátové cookies bez múky

Jeden z receptov, ktorý vznikol ako mix potravín “čo dom dal” a dopadol celkom dobre. V týchto cookies nie je laktóza, ani lepok, takže pochutnať si na nich môže takmer každý. Navyše sme do nich pridali špenát a zelený jačmeň, čo možno neznie ako najlepší nápad, ale výsledok stojí za to. Okrem toho v nich nájdete aj oriešky, goji a chia semienka, takže takúto zdravú maškrtu si nemusíte odopierať.

 

                                                                                                     

Potrebujeme ( na 15 kúskov ):

2 banány – čím zrelšie, tým lepšie

2 polievkové lyžice medu – ak sú banány už bodkované, bude stačiť 1 lyžica

za hrsť sušených goji

1 polievková lyžica chia semienok

1 čajová lyžička zeleného jačmeňa

2 polievkové lyžice “múky” z makadamových orieškov (použite pokojne akúkoľvek semienkovú alebo orechovú múku – mandľovú, kokosovú, tekvicovú, gaštanovú,..Prípadne rozmixujte oriešky na jemno a použite ich v rovnakom množstve.)

2 hrste čerstvého špenátu

 

 

Postup: Všetky ingrediencie spolu zmiešame ručne alebo v mixéri. Pečieme na 170° 40 minút – vhodnejšia je nižšia teplota a dlhšie pečenie, pri vyššej teplote sa povrch cookies spáli a vnútri ostanú príliš mäkké.